Πεντανόστιμη και γρήγορη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
- 4 μεγάλα αβγά
- 1/2 ξερό κρεμμύδι
- 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζανιού φέτα, τριμμένη
- 1/3 φλιτζανιού μυζήθρα, τριμμένη
- Πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει.
- Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα, προσθέτεις το σπανάκι και το ανακατεύεις για δύο – τρία λεπτά. Απομακρύνεις το μάτι από τη φωτιά και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μπολάκι, χτυπάς τα αβγά. Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις το σπανάκι, την τριμμένη φέτα και τη μυζήθρα.
- Σε ένα ταψάκι, το οποίο έχεις βουτυρώσει ελαφρά, περιχύνεις το μείγμα από το παραπάνω μπολάκι, με λίγο πιπέρι και αλάτι. Με μία σπάτουλα το απλώνεις ομοιόμορφα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
- Βγάζεις από το φούρνο, κόβεις σε μικρά κομμάτια και περιμένεις να κρυώσει λίγο.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ