Ο αρακάς είναι το απόλυτο λαχανικό του καλοκαιριού. Το έχεις κατατάξει στην κατηγορία των λαδερών αλλά σήμερα θα τον φτιάξεις με αυγολέμονο και θα ενθουσιαστείς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα, καθαρισμένα, κομμένα σε μικρούς κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 350 ml νερό
- χυμό από 2 λεμόνια
- 4 αυγά
- 1/2 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
- 100 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρεις τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά
- Ρίχνουμε τον αρακά, το νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για 15 λεπτά
- Σβήνεις τη φωτιά και αφήνεις την κατσαρόλα στο μάτι
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάς τα αυγά και ρίχνεις σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού ενώ συνεχίζεις να ανακατεύεις καλά
- Προσθέτεις επίσης σιγά-σιγά ζουμί από την κατσαρόλα με τον αρακά και συνεχίζεις να χτυπάς
- Ρίχνεις το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάς για να πάει παντού
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνεις τον αρακά αυγολέμονο να βράσει για 3-4 λεπτά
- Προσθέτουμε το μάραθο και αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ