Ένα νόστιμο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με τα χεράκια σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 κουτ. της σούπας κανέλα
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- 3 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και καθαρίζεις τα μήλα, κόβοντας τα σε ροδέλες.
- Τα ραντίζεις με λίγο χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.
- Σε ένα τηγάνι, λιώνεις για πολύ λίγο το βούτυρο.
- Απλώνεις το βούτυρο στον πάτο του ταψιού. Από πάνω, προσθέτεις τα μήλα, για να γεμίσει το ταψί.
- Πασπαλίζεις με κανέλα και ζάχαρη.
- Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
- Παράλληλα, κοσκινίζεις το αλεύρι και προσθέτεις το baking powder.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τη μαργαρίνη, με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς τα ασπράδια των αβγών, για να δημιουργηθεί μαρέγκα και την προσθέτεις στο μείγμα του παραπάνω μπολ.
- Ξύνεις λίγο λεμόνι.
- Ανακατεύεις πολύ καλά, προσθέτοντας σιγά – σιγά το αλεύρι.
- Περιχύνεις το μείγμα πάνω από τα μήλα στο ταψί.
- Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
- Αφού κρυώσει λίγο, αναποδογυρίζεις το ταψί, ώστε να σερβίρεις με τα μήλα προς τα πάνω.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ