Η φασολάδα είναι θρεπτική, νόστιμη και νηστίσιμη. Κι αν θέλεις την ελαφριά της εκδοχή δεν έχεις παρά να φτιάξεις σήμερα την ωραιότερη, χυλωμένη και χωρίς σάλτσα ντομάτας που θα λατρέψεις και είμαι σίγουρη πως θα προτιμάς από εδώ και στο εξής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
500 γρ. φασόλια
-
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μικρούς κύβους
-
2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα ψηλά μαζί με τα φύλλα τους
-
2 λίτρα ζεστό νερό
-
1 μεσαία πατάτα
-
1 ματσάκι σέλινο
-
2 κλωνάρια σέλερι ή μαϊντανό
-
1/2 ματσ. άνηθο
-
2 λεμόνια
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μουλιάζεις τα φασόλια από προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με νερό
- Κόβεις τα ξερά κρεμμύδια, τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πατάτα και το σέλερι ή το μαϊντανό.
- Ρίχνεις τα φασόλια στην κατσαρόλα και τα σκεπάζεις με νερό.
- Τα αφήνεις να βράσουν 40 περίπου λεπτά και δοκιμάζεις για να δεις αν έχουν μαλακώσει.
- Τα στραγγίζεις μέσα στο σουρωτήρι.
- Ρίχνεις στην κατσαρόλα 3 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέτεις τα ξερά κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι/μαϊντανό.
- Τα σωτάρεις ανακατεύοντας για 2 περίπου λεπτά.
- Προσθέτεις τα φασόλια και και ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα υλικά και μερικά εκατοστά ακόμη .
- Προσθέτεις την πατάτα, σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά.
- Δοκιμάζεις και αν τα φασόλια είναι πλέον μαλακά ρίχνεις αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνεις τον άνηθο, το σέλινο τα φρέσκα κρεμμύδια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Την αφήνεις να βράσει για λίγα λεπτά ανακατεύοντας για να χυλώσει.
- Στο τέλος προσθέτεις το λεμόνι.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε την λεμονάτη άσπρη φασολάδα ραντίζοντας με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτοντας λίγο λεμόνι.
Αν σας περισσέψει φασολάδα, την επόμενη μέρα, προσθέστε λίγο ρύζι και λίγο νερό και φτιάξτε υγιεινό φασουλόρυζο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ