Λιώνουν στο στόμα σου και χαρίζουν απόλαυση στον ουρανίσκο σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 φλιτζανιού μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο
- 2 κουτ. της σούπας νερό
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι λιωμένη καραμέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και λαδώνεις ελαφρά ένα ταψάκι.
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτεις τη ζάχαρη, τη μαύρη σοκολάτα, το βούτυρο και το νερό. Σιγοβράζεις, μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα.
- Μεταφέρεις το ζεστό μείγμα σε ένα μπολ και όσο ανακατεύεις προσθέτεις σταδιακά τα αυγά. Συνεχίζεις να ανακατεύεις, προσθέτοντας το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Μόλις δημιουργήσεις το παραπάνω μείγμα, προσθέτεις τα 3/4 του φλιτζανιού με λιωμένη καραμέλα και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιήσεις το μείγμα.
- Περιχύνεις το μείγμα στο ταψί και από πάνω ρίχνεις την υπόλοιπη καραμέλα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 42 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί, το αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβεις σε μικρά κομμάτια.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ