Δύο αγαπημένα σου γλυκά ενώνονται και ο ουρανίσκος σου σε ευγνωμονεί!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- (Για τα brownies): 5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζανιού κακάο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι στιγμιαίου εσπρέσο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- (Για το cheesecake): 1 πακέτο τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ψεκάζεις με ένα σπρέι μαγειρικής το ταψί.
- Για τη βάση brownies, ζεσταίνεις το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν.
- Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και σταδιακά προσθέτεις το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα μαγειρέματος και το αλάτι. Αναμειγνύεις, μέχρι το μείγμα να “δέσει”.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη, το μείγμα εσπρέσο και τη βανίλια. Προσθέτεις το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύεις, μέχρι να γίνει ομοιογενές.
- Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα ανακατεύοντας και το περιχύνεις στη βάση του ταψιού.
- Για το cheesecake, χτυπάς τα υλικά της συνταγής με ένα μπλέντερ σε μέτρια ταχύτητα.
- Περιχύνεις την κρέμα cheesecake πάνω από το brownie.
- Με την άκρη ενός μαχαιριού, τρυπάς απαλά το τελικό μείγμα στο ταψί.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Κόβεις σε μικρά τετραγωνάκια και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ