Συνταγή για cheesecake brownies

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Δύο αγαπημένα σου γλυκά ενώνονται και ο ουρανίσκος σου σε ευγνωμονεί!

Συστατικά

  • (Για τα brownies): 5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζανιού κακάο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρέματος
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι στιγμιαίου εσπρέσο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • (Για το cheesecake): 1 πακέτο τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ψεκάζεις με ένα σπρέι μαγειρικής το ταψί.
  • Για τη βάση brownies, ζεσταίνεις το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν.
  • Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και σταδιακά προσθέτεις το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα μαγειρέματος και το αλάτι. Αναμειγνύεις, μέχρι το μείγμα να “δέσει”.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη, το μείγμα εσπρέσο και τη βανίλια. Προσθέτεις το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύεις, μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  • Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα ανακατεύοντας και το περιχύνεις στη βάση του ταψιού.
  • Για το cheesecake, χτυπάς τα υλικά της συνταγής με ένα μπλέντερ σε μέτρια ταχύτητα.
  • Περιχύνεις την κρέμα cheesecake πάνω από το brownie.
  • Με την άκρη ενός μαχαιριού, τρυπάς απαλά το τελικό μείγμα στο ταψί.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Κόβεις σε μικρά τετραγωνάκια και απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164