Το cheesecake είναι αγαπημένο γλυκό και τώρα μπορείς να φτιάξεις την πιο light, υπέροχη εκδοχή του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη βάση θα χρειαστείς:
- 250g βιολογικές μπουκίτσες βρόμης χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- 125g βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα θα χρειαστείς:
- 700g τυρί κρέμα
- 70g ζάχαρη άχνη
- 250g κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
- 200/250g γλυκό κουταλιού βύσσινο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρίβεις στο μπλέντερ τις βιολογικές μπουκίτσες βρόμης χωρίς προσθήκη ζάχαρης και τα ανακατεύεις μαζί με το βούτυρο.
- Τοποθετείς σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. το μίγμα με τις μπουκίτσες βρόμης και πιέζεις πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια
- Στον κάδο του μίξερ βάζεις το τυρί και τη ζάχαρη και τα χτυπάς με το φτερό ή το σύρμα προσθέτοντας σιγά-σιγά και την κρέμα γάλακτος ρευστή
- Συνεχίζεις το κτύπημα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να γίνει σαν σφιχτή σαντιγί
- Σταματάς το χτύπημα και αδειάζεις την κρέμα πάνω από το μπισκότο
- Στρώνεις με μια παλέτα όλη την επιφάνεια και το αφήνεις στο ψυγείο για 2 ώρες
- Ξεφορμάρεις με την βοήθεια μαχαιριού γαρνίρεις περιφερειακά με βιολογικές μπουκίτσες βρόμης κόβοντας τα στην κάτω πλευρά για να γίνει επίπεδη
- Σερβίρεις με γλυκό κουταλιού βύσσινο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ