Από τώρα μέχρι και τα μέσα του καλοκαιριού τα αμπελοφάσουλα είναι στην εποχή τους. Εκτός από τον παραδοσιακό τρόπο στην κατσαρόλα μπορείς να φτιάξεις μια δροσερή και ελαφριά σαλάτα με ρεβίθια και πράσινα λαχανικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό αμπελοφάσουλα πλυμένα καλά και καθαρισμένα
- 2 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 200 γρ. ρεβίθια
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
- 2 αβγά βρασμένα
- 1 μικρό μαρούλι
- 2 ντομάτες ώριμες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σως
- χυμό από 1 λεμόνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις τα αμπελοφάσουλα στη μέση και τα ρίχνει σε μια κατσαρόλα με νερό μαζί με τα ρεβίθια και τις πατάτες
- Τα αφήνεις να βράζουν μέχρι να μαλακώσουν και τα αφαιρείς αφήνοντας τα ρεβίθια στο νερό για 20 λεπτά περίπου ακόμη
- Τα βάζεις όλα στο σουρωτήρι μέχρι να στραγγίξουν καλά
- Πλένεις καλά το μαρούλι και το κόβεις σε λεπτές λωρίδες
- Κόβεις τα αυγά σε 4 μέρη και τις ντομάτες σε κύβους
- Ρίχνεις σε μια σαλατιέρα τα αμπελοφάσουλα και προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τα αυγά τελευταία
- Προσθέτεις τις σως έτσι ώστε να πάει παντού και στολίζεις με λίγο μαϊντανό
Σως
- Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ