Μία σαλάτα που θα κάνει όλη την κουζίνα να μυρίσει: καλοκαίρι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μέτριο πεπόνι
- 6 φέτες προσούτο
- 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 200 γρ. μοτσαρέλα (6 μικρά μπαλάκια)
- 60 γρ. ρόκα
- Μερικά φύλλα βασιλικού
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, κόβεις το πεπόνι στα δύο κομμάτια και το καθαρίζεις, για να φύγουν τα κουκούτσια του. Το κόβεις σε φέτες και τις αφήνεις στην άκρη για λίγο.
- Παράλληλα, ανακατεύεις σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο με το λεμόνι.
- Καθαρίζεις πολύ καλά τη ρόκα και την τοποθετείς στη βάση ενός μπολ.
- Παίρνεις τις φέτες προσούτο και τις τοποθετείς κυματιστά στο ίδιο μπολ. Προσθέτεις το κομμένο πεπόνι και τις μπαλίτσες μοτσαρέλα.
- Ραντίζεις με το dressing ελαιόλαδου και λεμονιού.
- Αλατοπιπερώνεις και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ