Συνταγή για δροσερή τάρτα φράουλας

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Δύσκολη
Βαθμός δυσκολίας

Γλυκιά, τραγανή και καλοκαιρινή σαν καραμέλα!

Συστατικά

  • (για την τάρτα): 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουτ. του γλυκού νερό
  • 2 κουτ. του γλυκού βούτυρο, λιωμένο
  • 34 μπισκότα
  • Σπρέι μαγειρικής
  • (για τη γέμιση): 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • (για την κορυφή): 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. της σούπας αλεύρι καλαμποκιού
  • 2 κουτ. της σούπας τριμμένο αμύγδαλο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Τοποθετείς τα μπισκότα, σε ένα μίξερ και τα χτυπάς πολύ καλά, μέχρι να διαλυθούν. Σταδιακά, προσθέτεις ανακατεύοντας το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό.
  • Σε ένα στρογγυλό ταψί, το οποίο αρχικά έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής, περιχύνεις την κρούστα.
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα ελαφρύ χρώμα.
  • Βγάζεις το ταψί από το φούρνο και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ, ανακατεύεις το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Περιχύνεις το μείγμα, πάνω από την κρούστα.
  • Στη συνέχεια, παίρνεις τα δύο φλιτζάνια φράουλας και το χτυπάς στο μπλέντερ, μέχρι να λιώσουν.
  • Αφού τα διαλύσεις, σε μία μέτρια κατσαρόλα, βράζεις το λιωμένο μείγμα με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
  • Μόλις βράσει, σβήνεις τη φωτιά και το αφήνεις στο μάτι για δύο λεπτά.
  • Το αφήνεις να κρυώσει, και στη συνέχεια, το περιχύνεις πάνω από την τάρτα.
  • Από πάνω, τοποθετείς τις υπόλοιπες φράουλες κομμένα στα δύο. Περιχύνεις με το χυμό λεμονιού.
  • Τοποθετείς στο ψυγείο για τρεις ώρες.
  • Κόβεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164