Μία συνταγή για τις ημέρες που η θερμοκρασία… ανεβαίνει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μέτριες μπανάνες
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 3 κουτ. της σούπας κορν φλάουερ
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 12 στρογγυλά μπισκότα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα ταψί, απλώνεις ένα αντικολλητικό χαρτί και το πασπαλίζεις με το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και την κανέλα.
- Με ένα μαχαίρι, κόβεις στη μέση τις μπανάνες, τις ξεφλουδίζεις, τις τοποθετείς στο ταψί και τις ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι, αναμειγνύεις το κορν φλάουερ με το αλάτι και μισό φλιτζάνι ζάχαρη.
- Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις, προσθέτοντας σταδιακά το γάλα. Ανακατεύεις για περίπου 10 λεπτά.
- Απομακρύνεις από τη φωτιά, προσθέτεις το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει, περιχύνεις την κρέμα σε ένα μπλέντερ και χτυπάς απλά προσθέτοντας το γιαούρτι και την κανέλα.
- Σε ένα γυάλινο ποτήρι, τοποθετείς στη βάση μερικά μπισκότα διαλυμένα, λίγη από την κρέμα, ροδέλες καραμελωμένης μπανάνας, λίγη από την κρέμα στην κορυφή.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ