Κάθε χρόνο του Αγίου Φανουρίου η μητέρα σου φτιάχνει την παραδοσιακή πίτα. Τη γνωστή Φανουρόπιτα. Σήμερα θα κάνεις την έκπληξη και θα φτιάξεις πανεύκολα την ωραιότερη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σουρώνεις τις σταφίδες από το νερό και τις τοποθετείς σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σιγουρευτείς πως έχει διαλυθεί η ζάχαρη
- Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Ρίχνεις τα καρύδια με τις σταφίδες
- Λαδώνεις ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και απλώνεις το μείγμα
- Το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 περίπου ώρα
- Την βγάζεις από το φούρνο, περιμένεις να κρυώσει εντελώς και ρίχνεις από πάνω την άχνη και την κανέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ