Συνταγή για φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο

50 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κρύο είναι τσουχτερό και βρέχει. Έχεις ανάψει το τζάκι και το σωστό πιάτο για μέρες σαν αυτές είναι μια παραδοσιακή φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φασόλια
  • 300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε μέτριες ροδέλες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
    μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με νερό
  • Τα βράζεις για 30-40 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι αρχικά και στη συνέχεια το λουκάνικο και τα λαχανικά
  • Βάζεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή γάστρα τα βρασμένα φασόλια, τα υλικά που έχεις σοτάρει, τα μπαχαρικά και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας, ελαιόλαδο και αλάτι
  • Ανακατεύεις καλά και ρίχνεις νερό ώστε να καλυφθούν τα φασόλια
  • Τα ψήνεις για 2 περίπου ώρες προσθέτοντας νερό όταν και αν χρειάζονται
  • Σερβίρεις και πασπαλίζεις με μπούκοβο

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164