Οι πατάτες fondant είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό πιάτο. Ζουμερές και με μυρωδικά είναι ένα τέλειος τρόπος να εντυπωσιάσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μεγάλες πατάτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 170 γρ. βούτυρο σε κύβους
- 1 φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 2 κλωνάρια θυμάρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξεφλουδίζεις τις πατάτες και τις ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό
- Τις ξεφλουδίζεις και τις κόβεις στην μέση και στη συνέχεια σε κυλινδρικό σχήμα
- Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρεις τις πατάτες σε όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις το βούτυρο έτσι ώστε να λιώνει γύρω από τις πατάτες για 5 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις τον ζωμό κοτόπουλου και τις αφήνεις για 5 λεπτά ακόμη
- Ρίχνεις το σκόρδο και το θυμάρι σκεπάζεις με το καπάκι, χαμηλώνεις τη φωτιά για 20 λεπτά
- Τις σερβίρεις μόνες τους ή με ψητό κρέας.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ