Συνταγή για gingerbread μπισκότα

30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Χριστούγεννα χωρίς gingerbread μπισκότα δεν γίνεται. Θα φτιάξεις τα πιο χαριτωμένα και γευστικά που λατρεύουν τα παιδιά και οι μεγάλοι. 

Συστατικά

  • 3 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.γ κανέλα
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2/3 φλ. μέλι
  • 1 κ.γ βανίλια
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι

Για το γλάσο θα χρειαστείς

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 3 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτουμε το αυγό και το μέλι και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τη βανίλια και ανακατεύεις καλά με τα χέρια
  • Το προσθέτεις στο μπολ με το βουτρυτο ανακατεύεις και το βάζεις στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για 5-6 ώρες τουλάχιστον
  • Ρίχνεις αλεύρι στον πάγκο και ανοίγεις τη ζύμη
  • Χρησιμοποιείς τις φόρμες για να δώσεις σχήμα στα μπισκότα
  • Μπορείς να τα στολίσεις με μικρές καραμέλες ή ζαχαρωτά
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνεις για 10 περίπου λεπτά

Γλάσο

  • Χτυπάς τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγγα
  • Προσθέτεις την ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Ρίχνεις ελάχιστο χρώμα ζαχαροπλαστικής και αν το γλάσο είναι πολύ ρευστό προσθέτεις λίγη ακόμη άχνη ζάχαρη
  • Απλώνεις το γλάσσο και το αφήνει να γίνει παχύρευστο

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164