Τα γιουβαρλάκια τα απολαμβάνεις στο οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι μιας και είναι η σπεσιαλιτέ της μητέρας σου. Σήμερα θα φτιάξεις μόνη σου το παραδοσιακό φαγητό πανεύκολα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- ¾ φλιτζανιού ρύζι γλασέ
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αβγό
- 1 κ.γ. αλεύρι
- 1½ λίτρο νερό
- 2 μικρά καρότα σε μικρά καρέ
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το αυγολέμονο θα χρειαστείς
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τον κιμά, το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αβγό αλάτι και πιπέρι και το ζυμώνεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
- Βάζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό, τα καρότα το ελαιόλαδο και χυμό από τα λεμόνια και τα αφήνεις να βράσουν
- Πλάθεις το μείγμα του κιμά σε σχήμα μπάλας και τα πασπαλίζεις με αλεύρι έτσι ώστε να πάει παντού
- Ρίχνεις τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα με το νερό
- Πρέπει να καλυφθούν που σημαίνει πως ίσως χρειαστείς να προσθέσεις ζεστό νερό
- Τα αφήνεις να βράσουν για 30-35 λεπτά και δοκιμάζεις για να δεις αν έχουν μαλακώσει τα γιουβαρλάκια και τα λαχανικά
- Χτυπάς τα αβγά στο μπλέντερ ή σε ένα μπολ με τον αναδευτήρα
- Προσθέτεις σιγά- σιγά το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις να χτυπάς καλά
- Παίρνεις ζωμό από την κατσαρόλα που βράζουν τα γιουβαρλάκια με μια μεγάλη κουτάλα και τον προσθέτεις αργά στο αβγολέμονο συνεχίζοντας το ανακάτεμα
- Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις το αβγολέμονο
- Την ανακινείς κυκλικά ώστε να πάει παντού
- Τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ