Το κλασικό πιάτο της Κυριακής και το αγαπημένο των παιδικών σου χρόνων. Το γιουβέτσι είναι μία από τις παραδοσιακές, ελληνικές συνταγές που λατρεύει όλη η οικογένεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο κομμένα σε καρέ
- 1 πακέτο (500γρ.) κριθαράκι χοντρό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 400γρ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 2 φλ. μυζήθρα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρεις το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
- Ρίχνεις την ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις να πάρει μία βράση μέχρι να προσθέσεις δύο φλιτζάνια νερό
- Το αφήνεις να βράσεις για μιάμιση περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσεις το κρέας
-
Όταν βράσει παίρνει το κρέας με την τρυπητή κουτάλα και βάζεις σε μια μεγάλη πιατέλα
- Προσθέτεις στο ζωμό που βρίσκεται στην κατσαρόλα νερό μέχρι να φτάσει το 1 1/2 λίτρο τον αφήνεις να βράσει και προσθέτεις το κριθαράκι
- Το αφήνεις 5 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει και προσθέτεις νερό αν χρειαστεί μιας και πρέπει να παραμείνει αρκετός ζωμός για τη συνέχεια
- Ρίχνεις το κριθαράκι μέσα σε ένα ταψί ή σκεύος και προσθέτεις το μοσχάρι
- Το αφήνεις να ψηθεί στου 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά
- Λίγο πριν το βγάλεις από το φούρνο ρίχνεις την τριμμένη μυζήθρα
- Σβήνεις το φούρνο, αφήνεις το γιουβέτσι για λίγο να κρυώσει και σερβίρεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ