Με κουρκουμά και τσίλι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε κυβάκια
Για την μαρινάδα
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
- 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Χυμό από μισό λεμόνι
Για το μείγμα μπαχαρικών
- 1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού (100 g)
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 1 κουταλάκι κουταλάκι του γλυκού
- 1 κουταλάκι του γλυκού κολίανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 χτυπημένο αυγό
- 4 φλιτζάνια λάδι, για το τηγάνισμα (1 λίτρο)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προετοίμασε τη μαρινάδα μπαχαρικών αναμιγνύοντας όλα τα μπαχαρικά μαζί με το κοτόπουλο.
- Κάλυψε με μεμβράνη και άφησε να μαριναριστεί για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια, προετοίμασε το μείγμα μπαχαρικών αναμιγνύοντας τα ψίχουλα ψωμιού, τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Επάλειψε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με το χτυπημένο αυγό, ακολουθούμενο από την μείγμα μπαχαρικών. Ζέστανε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα στους 180 βαθμούς.
- Τοποθέτησε προσεκτικά κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο λάδι χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι με σχισμή και τηγάνισε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν.
- Σέρβιρε με σαλάτα και την αγαπημένη σου σως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ