Η μελιτζάνα “δένει” με τα λαχανικά σου και ξαφνικά το γαστρονομικό σου καλοκαίρι απογειώνεται!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μελιτζάνες
- 1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 6 φύλλα kale (λαχανίδα)
- 1 μεσαίο αγγούρι
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φλιτζάνια. ντοματίνια
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
- Κόβεις τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ραντίζεις και από τις δύο πλευρές με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
- Τοποθετείς τις μελιτζάνες σε αντικολλητικό χαρτί και από εκεί σε ένα ταψί και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, γυρίζοντας τες από την άλλη πλευρά μετά το πρώτο δεκάλεπτο.
- Μόλις ψηθούν, τις πασπαλίζεις με λίγο κύμινο.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ψήνεις τη λαχανίδα, για να γίνει τραγανή. Θα χρειαστείς περίπου 5 λεπτά.
- Με έναν τρίφτη, κόβεις το αγγούρι και κρατάς τα υγρά του σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο μπολ, προσθέτεις το τριμμένο αγγούρι, το γιαούρτι, το κρεμμύδι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύεις πολύ καλά, ώστε το μείγμα σου να “δέσει”.
- Κόβεις τα ντοματίνια και τα υπόλοιπα υλικά σου στη μέση.
- Σε μία γαβάθα, τοποθετείς στη βάση τη χρυσαλίδα. Περιμετρικά, προσθέτεις τα ντοματίνια και τα υπόλοιπα στέρεα υλικά, αφήνοντας λίγο χώρο στο κέντρο για τις μελιτζάνες. Περιχύνεις με το δροσερό ντιπ που έφτιαξες. Ανακατεύεις πολύ καλά, για να πάει σε όλη σου τη σαλάτα.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ