Συνταγή για κεφτεδάκια από χταπόδι

1 ώρα και 40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το χταπόδι είναι ένα από τα θαλασσινά που προτιμάς ψητό ή βραστό. Σήμερα θα φτιάξεις κεφτεδάκια με χταπόδι και είναι σίγουρο πως θα γίνει μία από τις αγαπημένες σου καλοκαιρινές συνταγές. 

Συστατικά

  • 1 κιλό χταπόδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 350 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 3 αυγά
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 40 ml ούζο αλάτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  •  Βάζεις σε ένα μπολ με νερό το ψωμί για να μουλιάσει
  • Το στραγγίζεις καλά
  • Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνεις πολύ καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα
  • Το βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Πλάθεις τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνεις
  • Βάζεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι και περιμένεις να κάψει
  • Ρίχνεις τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζεις για 5 περίπου λεπτά γυρίζοντας ώστε να πάρουν χρώμα
  • Το απλώνεις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • Τους σερβίρεις ζεστούς και συνοδεύεις με σαλάτα ή ρύζι

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164