Το χταπόδι είναι ένα από τα θαλασσινά που προτιμάς ψητό ή βραστό. Σήμερα θα φτιάξεις κεφτεδάκια με χταπόδι και είναι σίγουρο πως θα γίνει μία από τις αγαπημένες σου καλοκαιρινές συνταγές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό χταπόδι ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 350 γρ. ψίχα ψωμιού
- 3 αυγά
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 40 ml ούζο αλάτι
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις σε ένα μπολ με νερό το ψωμί για να μουλιάσει
- Το στραγγίζεις καλά
- Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνεις πολύ καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα
- Το βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα
- Πλάθεις τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνεις
- Βάζεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι και περιμένεις να κάψει
- Ρίχνεις τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζεις για 5 περίπου λεπτά γυρίζοντας ώστε να πάρουν χρώμα
- Το απλώνεις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
- Τους σερβίρεις ζεστούς και συνοδεύεις με σαλάτα ή ρύζι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ