Συνταγή για κέικ με κανέλλα

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα κέικ πρέπει να υπάρχει συχνά στο σπίτι μιας και συνοδεύει τον καφέ σου ενώ είναι το τέλειο σνακ για τα μικρά στο σχολείο. Σήμερα θα μυρίσει ο τόπος μιας θα φτιάξεις ένα υπέροχο με κανέλλα και σταφίδες. 

Συστατικά

  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 4 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αβγά
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 φλ. γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ βάζουμε την καστανή ζάχαρη, τα καρύδια, τον λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την κανέλα και ανακατεύεις καλά
  • Θρυμματίζεις τη ζύμη που έφτιαξες και την αφήνεις για λίγο στην άκρη
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το βούτυρο την κρυσταλλική ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάς με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Προσθέτεις το αλεύρι για όλες της χρήσεις, το baking powder και το αλάτι και τα ζυμώνεις
  • Ρίχνεις το μείγμα με την θρυμματισμένη ζύμη και τις σταφίδες και ανακατεύεις με τα χέρια
  • Αλευρώνεις και βουτυρώνεις ένα ταψί ή τη φόρμα, αδειάζεις τη ζύμη και αφήνεις το κέικ να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164