Αφράτο με μαστιχωτή υφή, έτοιμο να γίνει η πιο γλυκιά ατασθαλία της ημέρας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά
- 1 κουτ. της σούπας σόδα μαγειρέματος
- 2/3 φλιτζάνια βουτυρόγαλα
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 4 μπανάνες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
- 1/2 φλιτζάνια τριμμένα αμύγδαλα
- 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και αλευρώνεις μία φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το βούτυρο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα. Προσθέτεις και χτυπάς τα αβγά ένα τη φορά. Ρίχνεις τις μπανάνες σε φέτες.
- Προσθέτεις το μείγμα στο μικρό μπολ και το βουτυρόγαλα.
- Πασπαλίζεις με το τριμμένο αμύγδαλο. Ανακατεύεις με μία σπάτουλα.
- Περιχύνεις το μείγμα στη φόρμα κέικ.
- Ψήνεις στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί, το τοποθετείς σε μία πετσέτα, για να “στεγνώσει”.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ