Συνταγή για κλασικό κέικ βανίλια

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία εύκολη συνταγή για να ετοιμάσεις το πιο αγαπημένο οικογενειακό γλυκό

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 2 κουτ. της σούπας baking powder
  • 1/2 κουτ. της σούπας αλάτι
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα γάλα
  • δύο κλωνάρια βανίλια
  • 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 1/4 της κούπας βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2/3 κούπας ζάχαρη. Κόβεις το 1/2 της κούπας βούτυρο και ανακατεύεις προσεκτικά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τις 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα 3/4 της κούπας ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Σπας το αυγό, πρόσθετε το γάλα και τα κλωνάρια βανίλιας. Ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου.
  • Σε μία φόρμα για στρογγυλό κέικ, περιχύνεις το μείγμα από το μεγάλο μπολ και από πάνω το λούζεις με το μείγμα του μικρού μπολ.
  • Ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό από πάνω και μαλακό μέσα.
  • Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164