Με κρέμα γάλακτος και θυμάρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 800g κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
- Λίγο θυμάρι
- Λίγα φύλλα βασιλικού
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 50ml γάλα
- 1 κουταλάκι αλεύρι
- 75g gruyère ή παρόμοιο τυρί, τριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ρίξε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι. Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια, τα αρωματικά βότανα, το αλάτι και το πιπέρι. Βάλε το καπάκι στο τηγάνι και μαγείρεψε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα κολοκυθάκια. Το λάδι πρέπει να έχει πάρει ένα βαθύ, πλούσιο πράσινο χρώμα από τα κολοκυθάκια.
- Μεταφέρετε τα σε ένα σκεύος που να μπαίνει στον φούρνο.
- Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το αλεύρι μαζί σε ένα μπολ και ρίξε αλάτι. Ρίξε αυτό το μείγμα πάνω από τα κολοκυθάκια – δεν θα είναι αρκετό να καλύψει πλήρως τα κολοκυθάκια, αλλά αυτό είναι καλό – θα φουσκώσει όταν μαγειρευτεί.
- Πασπαλίστε τα κολοκυθάκια με το τυρί. Ψήσε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ