Τα κολοκύθια είναι νόστιμα και λαχανικό της εποχής. Σήμερα θα φτιάξεις απίθανους κεφτέδες με αυτά που μπορείς να σερβίρεις ως ορεκτικό αλλά και κυρίως πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό μέτρια κολοκύθια
- 2 αυγά
- 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά τρίβεις τα κολοκύθια στο τρίφτη και τα στύβεις πολύ καλά
- Τα βάζεις στο σουρωτήρι ρίχνεις αλάτι και τα αφήνεις για 10 περίπου λεπτά να στραγγίξουν εντελώς
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα τριμένα κολοκύθια, τα αυγά, τη φέτα, και τα δύο είδη αλεύρι, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά με τα χέρια σου
- Αν είναι αραιό το μείγμα προσθέτεις λίγο αλεύρι
- Πλάθεις τους κεφτέδες και τους πιέζεις ελαφρά πριν τους αλευρώσεις
- Ρίχνεις σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και περιμένεις να κάψει
- Βάζεις τους κεφτέδες για 2-3 λεπτά και τους γυρίζεις ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
- Τους βγάζεις με την τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάς σε ένα πιάτο που έχεις στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ