Έχεις συνδέσει το κοτόπουλο στο φούρνο με τα καλοκαιρινά Κυριακάτικα μεσημέρια. Σήμερα θα φτιάξεις την πιο γλυκιά και μυρωδάτη εκδοχή του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 1/2 κιλό πατάτες κυδωνάτες
- 1 ματσάκι θυμάρι
- 1 ματσάκι δεντρολίβανο
- 10-12 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 300ml χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις το μέλι, τη μουστάρδα και 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύεις καλά
- Αλείφεις το κοτόπουλο με τη σως του μελιού
- Βάζεις τις πατάτες στο ταψί προσθέτεις το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και ακουμπάς από πάνω το κοτόπουλο
- Ρίχνεις το το χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο
- Το ψήνεις για 50 περίπου λεπτά στους 180°C μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και να μαλακώσουν οι πατάτες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ