Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό. Σήμερα θα το συνδυάσεις με τυριά δημιουργώντας ένα θρεπτικό και υπέροχο γεύμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 50 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις το κουνουπίδι, κομμένο, σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, προσθέτεις αλάτι και το αφήνεις να βράσει για 10 περίπου λεπτά
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνεις την κρέμα γάλακτος με το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και το πιπέρι
- Αφαιρείς το κουνουπίδι από την κατσαρόλα και το αφήνεις για λίγο στο σουρωτήρι
- Το βάζεις στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα και με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην διαλυθεί
- Το αφήνεις να σιγοβράσεις για 8-9 λεπτά
- Αδειάζεις το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνεις τα τυριά και το ψήνεις στους 180 βαθμούς στο φούρνο
- Όταν το κουνουπίδι πάρει χρώμα και τα τυριά λιώσουν, είναι έτοιμο
- Το βγάζεις από το φούρνο και το αφήνεις για λίγο πριν σερβίρεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ