Συστατικά
-
1-1½ κ. κοτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
-
2 σκ. σκόρδο ολόκληρο
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
Χυμός από 2 λεμόνια
-
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και προσθέτεις το κοτόπουλο και το σκόρδο για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Το σβήνεις με το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτεις το κρασί και λίγο νερό (περίπου 1 φλ.).
- Μόλις πάρει την πρώτη βράση ρίχνεις αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει.
- Λίγο πριν το αφαιρέσεις προσθέτεις τη ρίγανη.
- Αν έχει αρκετό νερό μπορείς να ρίξεις μια κουταλιά corn flour σε ένα ποτήρι νερό, να το ανακατέψεις και να το προσθέσεις στο κοτόπουλο.
- Σερβίρεις με λαχανικά και ρύζι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ