Συνταγή για μακαρόνια με κιμά

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
45 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα μακαρόνια με κιμά είναι το αγαπημένο πιάτο των Ελλήνων και σήμερα θα φτιάξεις τα παραδοσιακά με την κλασική συνταγή της μητέρας σου και της γιαγιάς σου

Συστατικά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 τεμ. γαρύφαλλο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 1 καρότο τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι το αφήνεις να κάψει και σοτάρεις το κρεμμύδι
  • Αφού μαλακώσει προσθέτεις τον κιμά σιγά σιγά και τον ανακατεύεις μέχρι να πάρει χρώμα
  • Προσθέτεις το σκόρδο, το τριμμένο καρότο και την τριμμένη ντομάτα
  • Ρίχνεις λίγο νερό και αφήνεις να βράσουν για 4-5 λεπτά
  • Προσθέτεις όλα τα μπαχαρικά, τον πελτέ και τον μαϊντανό
  • Ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τον κιμά να βράσει για 1/2 περίπου ώρα
  • Αφού βράσεις τα μακαρόνια σερβίρεις αμέσως ρίχνοντας μετά τον κιμά μια γενναία ποσότητα τριμμένο τυρί ή θρυμματισμένη φέτα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164