Συνταγή για μανιταρόσουπα

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα μανιτάρια χαρίζουν στη σούπα μια απίθανη γεύση ενώ είναι θρεπτικά χάρη στις βιταμίνες που περιέχουν και το μετσοβόνε προσφέρει την τέλεια πινελιά. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 φλ. γάλα
  • 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 3 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 150γρ. τυρί Μετσοβόνε κομμένο σε μικρά καρέ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις ελαιόλαδο και βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Προσθέτεις τα μανιτάρια ανακατεύοντας καλά για 6-7 λεπτά
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά
  • Προσθέτεις τον ζωμό και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα μέχρι να πήξει η σούπα
  • Ρίχνεις το μετσοβόνε και ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσει και όχι να λιώσει
  • Αφαιρείς τη σούπα από τη φωτιά και σερβίρεις

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164