Συνταγή για μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μία γρήγορη καλοκαιρινή σαλάτα, η οποία, πέρα από πεντανόστιμη γεύση, είναι πλούσια και σε θρεπτικά στοιχεία.

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια, ξηρά
  • 1 μεσαίο αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1/2 σκόρδο, λιωμένο
  • 1/3 φλιτζανιού ελιές Καλαμάτας
  • 1/2 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 αβοκάντο, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη
  • αλάτι και φρέσκο πιπέρι (για γεύση)
  • (για τη σος): 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού ροζέ κρασί
  • 2 κουτ. της σούπας βασιλικός
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, κόβεις τα υλικά της σαλάτας, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δεις στα υλικά.
  • Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ρεβίθια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις τα λαχανικά για τη σαλάτα και προσθέτεις τα ζεστά ρεβίθια. Με μία ξύλινη κουτάλα, ανακατεύεις ομοιόμορφα και σταθερά.
  • Σε ένα γυάλινο βαζάκι, περιχύνεις αρχικά το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύεις απαλά. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά για τη σος με λίγο αλάτι και πιπέρι. Κλείνεις το βαζάκι και αρχίζεις να το κουνάς για περίπου ένα λεπτό.
  • Περιχύνεις τη σος πάνω από τη σαλάτα.
  • Ένα καλό ανακάτεμα και απολαμβάνεις!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164