Συνταγή για μοσχάρι με πατάτες, λαχανικά και μυρωδικά

20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το μοσχαράκι είναι ότι πιο γευστικό και θρεπτικό σήμερα θα το συνδυάσεις με πατάτες και λαχανικά δημιουργώντας ένα γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.  

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 2 μεσαία καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 5 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κλ. μαϊντανό κομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό ή ζωμό κρέατος
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβεις το μοσχάρι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
  • Το βάζεις σε ένα βαθύ πιάτο ή ένα μπολ και ρίχνεις από πάνω λίγο αλεύρι
  • Ανακατεύεις με τα χέρια σου για να πάει παντού και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C
  • Βάζεις σε ένα μεγάλο τηγάνι 2-3 κ.σ. λάδι και ρίχνεις το μοσχάρι
  • Το γυρίζεις με μια ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
  • Προσθέτεις μία ακόμη κουταλιά λάδι στο τηγάνι και βάζεις το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και τις πατάτες και σοτάρεις για 5 περίπου λεπτά ενώ τα γυρίζεις με την κουτάλα
  • Ρίχνεις το μοσχάρι και προσθέτεις ζωμό κρέατος ή νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέτεις τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και το αφαιρείς από τη φωτιά
  • Το βάζεις σε ένα ταψί και το σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο ή σε ένα σκεύος με καπάκι
  • Το αφήνεις να ψηθεί για 2 ώρες και 20 λεπτά και ανοίγεις το φούρνο λίγο πριν για να βεβαιωθείς ότι το  μοσχάρι έχει μαλακώσει

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164