Τα λαχανικά παίρνουν την πρώτη θέση στην καλοκαιρινή διατροφή και οι μπάμιες είναι από τα πιο θρεπτικά. Όταν δε, συνδυάζονται με μαλακό μοσχαράκι είναι η ωραιότερη ιδέα για το weekend.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχαράκι (ελιά) κομμένο σε κύβους
- 1/2 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκοµµένες
- 1/2 κ. γ. κίµινο
- 400 γρ.φρέσκιες ντοµάτες χωρίς τη φλούδα και κομμένες σε τέσσερα κομμάτια
- 1/2 κ. γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια µεγάλη κατσαρόλα και περιμένεις να ζεσταθεί
- Σοτάρεις το μοσχαράκι για 5 περίπου λεπτά ενώ το γυρίζεις για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
- Το αφαιρείς και το αφήνεις στην άκρη σε ένα πιάτο
- Ρίχνεις στην κατσαρόλα λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα
- Προσθέτεις το σκόρδο, το κύμινο, τις ντοµάτες, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύεις καλά
- Ρίχνεις το µοσχαράκι στη σάλτσα και προσθέτεις 250 ml νερό
- Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ τουλάχιστον ώρα
- Πλένεις πολύ καλά τις μπάμιες και τις τοποθετείς στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν
- Τις ρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα με το μοσχάρι και προσθέτεις νερό τόσο ώστε να καλυφθούν
- Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και το αφήνει να βράσει για μισή περίπου ώρα ενώ ανακινείς την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ