Το μπριάμ είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Υγιεινό και λαχταριστό μπορείς να αυτοσχεδιάσεις χρησιμοποιώντας τα λαχανικά που υπάρχουν στο ψυγείο σου αλλά και κάθε λογής μυρωδικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνεις τις πατάτες για 3-4 λεπτά.
- Τις βγάζεις και τις ακουμπάς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Συνεχίζεις την ίδια διαδικασία με τις πιπεριές αφού προηγουμένως έχεις καθαρίσει τους σπόρους τους εσωτερικά, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες.
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σωτάρεις τα κρεμμύδια, το μαιντανό και το σκόρδο. Τα αφήνεις σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτεις την ντομάτα τη ρίγανη και τη δάφνη και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει για 15 περίπου λεπτά.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνεις τα υλικά σε ένα ταψί.
- Προσθέτεις δεντρολίβανο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
- Το αφήνεις να ψηθεί για 40 περίπου λεπτά ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Σερβίρεις προσθέτοντας μια κουταλιά λάδι και το συνοδεύεις με φέτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ