Συνταγή για νιόκι με σπανάκι και παρμεζάνα

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Γνήσιο ιταλικό πιάτο το νιόκι ταιριάζει τέλεια με το σπανάκι. Η παρμεζάνα του χαρίζει την τελευταία πινελιά. 

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια νιόκι
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο, ανάλατο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/4 φλιτζάνια γάλα
  • 3 φλιτζάνια σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνεις νερό και ρίχνεις τα νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνεις το βούτυρο και το βράζεις μέχρι να λιώσει
  • Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για 1-2 λεπτά
  • Ρίχνεις το αλεύρι και και το βράζεις για 1 λεπτό ανακατεύοντας για να μην κολλήσει
  • Προσθέτεις σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύεις συνεχώς για 5 λεπτά
  • Πλένεις το σπανάκι, το κόβεις σε μικρά κομμάτια και το προσθέτεις στην κρέμα
  • Το αφήνεις να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι
  • Το βγάζεις από τη φωτιά και το ρίχνεις στην κατσαρόλα με τα τα νιόκι
  • Ρίχνεις από πάνω την παρμεζάνα και σερβίρεις

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164