Γνήσιο ιταλικό πιάτο το νιόκι ταιριάζει τέλεια με το σπανάκι. Η παρμεζάνα του χαρίζει την τελευταία πινελιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια νιόκι
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο, ανάλατο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/4 φλιτζάνια γάλα
- 3 φλιτζάνια σπανάκι
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνεις νερό και ρίχνεις τα νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνεις το βούτυρο και το βράζεις μέχρι να λιώσει
- Προσθέτεις το σκόρδο και σοτάρεις για 1-2 λεπτά
- Ρίχνεις το αλεύρι και και το βράζεις για 1 λεπτό ανακατεύοντας για να μην κολλήσει
- Προσθέτεις σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύεις συνεχώς για 5 λεπτά
- Πλένεις το σπανάκι, το κόβεις σε μικρά κομμάτια και το προσθέτεις στην κρέμα
- Το αφήνεις να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι
- Το βγάζεις από τη φωτιά και το ρίχνεις στην κατσαρόλα με τα τα νιόκι
- Ρίχνεις από πάνω την παρμεζάνα και σερβίρεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ