Οι ζεστές ημέρες το επιβάλλουν. Ο ουρανίσκος το ζητά. Ώρα να του το προσφέρεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το παγωτό: 2 φλ. τρίμμα καρύδας
- 3 1/2 φλ. γάλα καρύδας
- 2/3 φλ. ζάχαρη
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- Μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- 1/3 φλ. ψημένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 50 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- Για το μπισκότο: 1 1/3 φλ. αλεύρι
- 1/4 φλ. και 1 κουτ. της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ
- 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Για την επικάλυψη: 1/3 φλ. κομματάκια κουβερτούρας
- 2 κουτ. της σούπας λάδι καρύδας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το παγωτό, συνδύασε το τρίμμα καρύδας και το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα με μέτρια υψηλή θερμότητα.
- Άφησέ το να βράσει, ανακατεύοντας συχνά.
- Στη συνέχεια αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη θερμότητα και άφησε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Έπειτα τοποθέτησε την κατσαρόλα στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Αφού κρυώσει το μείγμα, ρίξε το μέσα σε ένα μίξερ και χτύπησέ το με τη ζάχαρη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Όταν θα έχει πάρει μια κρεμώδη υφή τοποθέτησε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακάτεψε το με τα αμύγδαλα και τα κομμάτια σοκολάτας.
- Για τα μπισκότα, χτύπησε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το κορν φλάουερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.
- Βάλε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ με μεσαία ταχύτητα και χτύπησέ μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή.
- Πρόσθεσε στο μίξερ το αυγό και τη βανίλια.
- Μείωσε την ταχύτητα στο χαμηλό και πρόσθεσε σταδιακά το μείγμα αλευριού.
- Μόλις είναι έτοιμο, βάλε το μείγμα στο ψυγείο για δύο ώρες.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
- Βάλε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Πλάσε 24 μπισκότα και ψήσε τα για 8 λεπτά.
- Έπειτα, άφησέ τα να κρυώσουν.
- Σε μπεν μαρί λιώσε την κουβερτούρα και το λάδι καρύδας.
- Φτιάξε τα σάντουιτς απλώνοντας το παγωτό ανάμεσα στα μπισκότα.
- Περιχύνεις από πάνω την κουβερτούρα και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ