Τα σουτζουκάκια είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά, Ελληνικά πιάτα και ότι ωραιότερο για το Κυριακάτικο τραπέζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1/2 κ. γλ. κίμινο
- 150 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
- 100 ml κρασί
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
- 5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι,
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βρέχεις το ψωμί με το κρασί και το αφήνεις μέσα σε ένα μπολ για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει
- Προσθέτεις στο μπολ τον κιμά, το σκόρδο, το κίμινο, τα 30 ml λάδι, αλάτι και πιπέρι
- Ζυμώνεις καλά με τα χέρια σου και πλάθεις τα σουτζουκάκια
- Τα τοποθετείς το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί και ρίχνεις 30 ml ελαιόλαδο ακόμη
- Τα αφήνεις να ψηθούν για 10 περίπου λεπτά στους 200°C.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις την τριμμένη σάλτσα ντομάτας 30 ml ελαιόλαδο, το βούτυρο, το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι αλάτι και πιπέρι
- Αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά και την αφαιρείς
- Ρίχνεις τον ζωμό στη σάλτσα και ανακατεύεις καλά
- Την προσθέτεις στα σουτζουκάκια τα τοποθετείς και πάλι στο φούρνο και τα αφήνει να ψηθούν για 20 περίπου λεπτά
- Τα γυρνάς 2-3 φορές ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές
- Είναι έτοιμα για σερβίρισμα
- Μπορείς να τα συνοδεύσεις με ρύζι ή με σαλάτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ