Μήπως, φέτος, είναι η καλύτερη αφορμή για να μάθεις να τη φτιάχνεις μόνη σου;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 αρνίσια συκωταριά
- 1 κρεμμύδι ξερό και 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1/2 λίτρο ζεστό νερό
- 2 αυγά
- χυμός ενός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, βάζεις ολόκληρη τη συκωταριά και τη ζεματίζεις για δύο λεπτά, μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα και να γίνει συμπαγής.
- Αφού την αφήσεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, με ένα μαχαίρι ή ένα ψαλίδι την κόβεις σε κομμάτια με πάχος περίπου 1,5 εκατοστά το καθένα.
- Στην κατσαρόλα, αφού ζεστάνεις το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνεις το κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζεις.
- Προσθέτεις τη συκωταριά σε κομμάτια και την τσιγαρίζεις για περίπου 4-5 λεπτά.
- “Σβήνεις” τα υλικά με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό.
- Αφήνεις το φαγητό να βράσει για περίπου 40 λεπτά. Συχνά – πυκνά, ρίξε κλεφτές ματιές και αν κρίνεις ότι χρειάζεται παραπάνω νερό, πρόσθεσε το.
- Αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύεις μέσα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Χτυπάς σε ένα πιάτο τα ασπράδια του αυγού, μέχρι να φουσκώσουν και σε ένα μπολ τους κρόκους με το χυμό λεμονιού.
- Όταν τα ασπράδια αφρατέψουν, προσθέτεις με απαλές κινήσεις το μείγμα με τους κρόκους και σιγά- σιγά με μεγάλη προσοχή το ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα, χωρίς να “κόψουν” τα αυγά.
- Μόλις το μείγμα ζεσταθεί από τα υγρά της σούπας, το ρίχνεις στην κατσαρόλα και ανακατεύεις ελαφρώς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ