Ο αρακάς είναι θρεπτικός και ένα από τα ωραιότερα, λαδερά. Θα προσθέσεις πατάτες, μπόλικο άνηθο και καρότο και θα τον απολαύσεις με φέτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό αρακά
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
- 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε καρέ
- 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο γλυκάνισο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις 1/3 φλ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και περιμένεις να κάψει
- Σοτάρεις τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά, προσθέτεις τις πατάτες, τα καρότα και τον πελτέ ντομάτας και τα αφήνεις για 2-3 λεπτά ακόμη
- Ρίχνεις το νερό και προσθέτεις τον αρακά
- Αφήνεις το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά και προσθέτεις το υπόλοιπο λάδι, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
- Σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις τον αρακά για 10 ακόμη λεπτά
- Τον αφαιρείς από τη φωτιά και σερβίρεις με φέτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ