Είναι το απόλυτο μαμαδίσιο φαγητό. Τώρα, μπορείς να το ετοιμάσεις μόνη σου και να το απολαύσεις με την παρέα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 1/2 φλιτζάνια μακαρόνια (της επιλογής σου)
- 3 κουτ. της σούπας παρμεζάνα
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- (για τον κιμά): 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα βασιλικού, ξερός
- 1/2 κουτ. της σούπας κανέλα
- 800 γρ. ντοματοπελτέ
- 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1/2 κουτ. της σούπας μπαχαρικά
- μία σκελίδα ζάχαρη
- (για την μπεσαμέλ): 1/3 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 2 μεγάλα αβγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
- Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, μαγειρεύεις τα μακαρόνια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, θωρακίζεις τον κιμά σου για 10 λεπτά. Όσο τσιγαρίζεις τον κιμά σου, τον διαλύεις με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις περάσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σβήνεις με το κρασί, τον ντοματοπολτό, τα μπαχαρικά και μία πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύεις και αφήνεις να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
- Παράλληλα, ετοιμάζεις την μπεσαμέλ. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτεις το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Σταδιακά, προσθέτεις το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας με ένα μίξερ για 5-7 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις ένα μέρος της ζεστής μπεσαμέλ με δύο αβγά.
- Μεταφέρεις αυτό που μόλις έφτιαξες σε εκείνο με τη μπεσαμέλ. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και μετά από δύο λεπτά απομακρύνεις από τη φωτιά.
- Σε ένα ταψί, τοποθετείς ως βάση τα μακαρόνια, μία στρώση κιμά μετά, μακαρόνια, κιμά ξανά και μετά μπεσαμέλ.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ