Συνταγή για παραδοσιακό σπανακόρυζο με τριμμένη φέτα

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνες και πρωτεΐνες και μπορείς να απολαύσεις ωμό αλλά και μαγειρεμένο. Σήμερα θα φτιάξεις το παραδοσιακό, καλοκαιρινό σπανακόρυζο και τριμμένη φέτα και θα το απολαύσεις με ένα ποτήρι κρασί.  

Συστατικά

  • 600γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο καλά πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μικρά καρέ
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 220γρ. ρύζι γλασέ
  • 500γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • λίγο μαϊντανό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Φέτα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις ελαιόλαδο και το ξερό κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσει
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το σπανάκι και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Ρίχνεις το ρύζι και το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις να ανακατεύεις.
  • Προσθέτεις τον κύβο λαχανικών και το νερό και σκεπάζεις την κατσαρόλα
  • Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-25 περίπου λεπτά
  • Αν το ρύζι έχει μαλακώσει ρίχνεις το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, την ντομάτα και τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά ακόμη
  • Το αφαιρείς από τη φωτιά σερβίρεις και τρίβεις την φέτα από πάνω ενώ είναι ακόμη ζεστό

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164