Το τουρλού είναι το απόλυτο πιάτο του καλοκαιριού. Super θρεπτικό, εύκολο να το φτιάξεις και κατάλληλο αν προσέχεις τη διατροφή σου θα το συνδυάσεις με φέτα και ζεστό ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 2 µελιτζάνες µέτριες κομμένες σε καρέ
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρές λωρίδες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρές λωρίδες
- 3 πατάτες κομμένες σε καρέ
- 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες
- 400γρ. μεγάλες ντοµάτες ψιλοκοµµένες
- 4-5 ντοματίνα με τη φλούδα
- ½ φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
- 1 κ. σ. βασιλικό ψιλοκοµµένο
- 1 κ. γλ. ζάχαρη
- ½ κ. γλ. κανέλα
- 3 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτεις όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
- Σε ένα μπολ ρίχνεις τη ντοµάτα, τα αρωµατικά, τη ζάχαρη, τα µπαχαρικά το αλάτι και το πιπέρι και τα αναμειγνύεις καλά
- Ρίχνεις το μίγμα της ντομάτας και τα ντοματίνια στην κατσαρόλα, ανακατεύεις και την σκεπάζεις
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το ρουτλού να βράσει για 45 περίπου λεπτά
- Καλό είναι να το ελέγχεις και να προσθέσεις λίγο νερό αν χρειαστεί
- Δοκιμάζεις και αν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά είναι έτοιμο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ