Συνταγή για παστίτσιο

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
45 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Παστίτσιο το αγαπημένο: Το έχεις συνδέσει με τις Κυριακές των παιδικών σου χρόνων και τώρα ήρθε η στιγμή να φτιάξεις μόνη σου το παραδοσιακό πιάτο για τους δικούς σου. 

Συστατικά

Για το παστίτσιο

  • 1/2 κιλό χοντρά μακαρόνια
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ.μυζήθρα ή κεφαλοτύρι τριμμένα
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι

Για τον κιμά

  • 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ½ φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 8 κ. σ. βούτυρο
  • 8 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ λίτρο γάλα, χλιαρό
  • 3 κρόκους αβγών
  • τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτεις τον κιμά και με την ξύλινη κουτάλα τον διαχωρίζεις και τον ανακατεύεις μέχρι να πάρει χρώμα
  • Ρίχνεις τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και τον αφήνει να βράσει 35 περίπου λεπτά μέχρι να πήξει
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζεις1 1/2 λίτρο νερό, ρίχνεις αλάτι και τα μακαρόνια
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 7 περίπου λεπτά, τα βάζεις στο σουρωτήρι να στραγγίξουν και στη συνέχεια και πάλι στην κατσαρόλα
  • Ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύεις για να μην κολλήσουν
  • Χτυπάς τα ασπράδια των αυγών, τα ρίχνεις στα μακαρόνια και ανακατεύεις πολύ καλά
  • Σε μία τρίτη κατσαρόλα λιώνεις το βούτυρο, προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις το χλιαρό γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Βάζεις και πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και το αφήνεις να βράσει μέχρι να πήξει
  • Αποσύρεις την κατσαρόλα από την εστία
  • Ανακατεύεις τους κρόκους και προσθέτεις 2-3 κ.σ. γάλα
  • Μόλις κρυώσει η κρέμα προσθέτει τα αυγά, ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί
  • Ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά στην κρέμα
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς βουτυρώνεις το σκεύος και απλώνεις τα μισά μακαρόνια
  • Ρίχνεις 5 κ.σ. τριμμένο τυρί και στρώνεις όλο τον κιμά
  • Ρίχνεις λίγο τυρί ακόμη και στρώνεις τα υπόλοιπα μακαρόνια
  • Απλώνεις από πάνω την μπεσαμέλ και πασπαλίζεις με μοσχοκάρυδο
  • Το ψήνεις για 45 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164