Η αγαπημένη θαλασσινή τροφή του καλοκαιριού έρχεται σε καλαμάκι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. της σούπας σκόρδο, λιωμένο
- 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 1 πρέζα φρέσκο βασιλικό
- 6 μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, καθαρίζεις και πλένεις τις γαρίδες.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και τον βασιλικό. Μόλις το μείγμα “δέσει”, προσθέτεις τις γαρίδες και το κλείνεις με μία μεμβράνη. Τοποθετείς το μπολ για δύο ώρες στο ψυγείο.
- Προθερμαίνεις τη γκριλιέρα σου ή το φούρνο σε ρύθμιση γκριλ και ψεκάζεις με ένα σπρέι μαγειρικής τα καλαμάκια.
- Αφαιρείς τις γαρίδες από τη μαρινάδα και τοποθετείς πέντε ανά ξυλάκι.
- Ψήνεις για πέντε λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ