Μία υγιεινή και χορταστική πρόταση, τώρα που μένουμε σπίτι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 φλιτζάνια μαρούλι, φρεσκοκομμένο
- 500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι κρουτόν
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 3/4 φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1/3 φλιτζάνι μουστάρδα απαλή
- 2 κουτ. της σούπας βαλσάμικο
- Χυμός ενός λεμονιού
- 2 αβγό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρεις το σκόρδο. Προσθέτεις το κοτόπουλο, το οποίο τηγανίζεις, μέχρι να ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές.
- Παράλληλα, αρχίζεις να καθαρίσεις το μαρούλι και να το κόβεις, φροντίζοντας να αφαιρέσεις την υγρασία του.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το λάδι, το βαλσάμικο, τη μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύεις μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι, βράζεις τα αβγά, μέχρι να γίνουν σφιχτά.
- Στο μπολ της σαλάτας, αρχίζεις να τοποθετείς τα υλικά, έχοντας ως βάση το μαρούλι. Περιχύνεις με το dressing.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ