Θα ξεκινήσεις με ένα κομμάτι, αλλά δε θα περιοριστείς σε αυτό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 900 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο
- 1/2 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο βασιλικό
- 2 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- 8 φύλλα έτοιμα για πίτα
- 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για ράντισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο, μέχρι να λιώσουν. Προσθέτεις το σπανάκι και το βασιλικό για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρείς από το μάτι και τα αφήνεις στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τα αβγά και τη φέτα.
- Σε ένα ταψί, αρχίζεις να στρώνεις τα φύλλα πίτας, μέχρι να φθάσουν τα τέσσερα. Σε κάθε φύλλο ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτεις το παραπάνω μείγμα (αβγό και φέτα), αλλά και το μείγμα στο τηγάνι. Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο. Από πάνω αρχίζεις να στρώνεις τα υπόλοιπα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο, προκειμένου να σκεπάσεις την πίτα.
- Ψήνεις στους 170 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Κόβεις σε κομμάτια, το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ