Συνταγή για πεντανόστιμο ψωμί ολικής αλέσεως

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανό, θρεπτικό και πεντανόστιμη επιλογή για όλη την οικογένεια!

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 2 συσκευασίες ξηρή μαγιά
  • 1/3 φλιτζάνι μέλι
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2 κουτ. του γλυκού μαργαρίνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ζεσταίνεις την ποσότητα νερού μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το ζεστό νερό, τη μαγιά και το μέλι. Προσθέτεις το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεύεις, σκεπάζεις με μία πετσέτα και το αφήνεις στην άκρη για 40 λεπτά.
  • Στο παραπάνω μείγμα, προσθέτεις το υπόλοιπο μέλι, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι. Προσθέτεις 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως και ανακατεύεις.
  • Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια (με το υπόλοιπο αλεύρι ολικής αλέσεως). Αρχίζεις να ζυμώνεις, φορώντας τα γάντια σου, μέχρι να γίνει κολλώδες. Τοποθετείς τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ. Καλύπτεις με μία πετσέτα και το αφήνεις στην άκρη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Ανοίγεις τη ζύμη με έναν πλάστη και την κόβεις σε τρία κομμάτια. Τα τοποθετείς σε τρία τηγάνια, μέχρι η ζύμη να ξεπεράσει κατά δύο εκατοστά το τηγάνι.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά σε 180 βαθμούς C. Για περισσότερη γεύση, μπορείς να αλείψεις τη ζύμη με λίγο βούτυρο.
  • Απολαμβάνεις όσο είναι ζεστό και τραγανό!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164