Συνταγή για “ψωμί” μπανάνας

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Για να μην χρειαστεί να ξαναπετάξεις τις ώριμες μπανάνες που έχουν αρχίσει να μαυρίζουν.

Συστατικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 3/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 2 1/3 της κούπας ώριμες μπανάνες, περασμένες στο μπλέντερ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Άλειψε με βούτυρο ένα μια φόρμα ψησίματος 23x13.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακάτεψε. Σε ένα άλλο μπολ ρίξε το βούτυρο και την μαύρη ζάχαρη και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Ρίξε στο μείγμα του βουτύρου και της ζάχαρης τις μπανάνες και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνουν ένα. Ρίξε το μείγμα με την μπανάνα στο μπολ με το αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να πάει η υγρασία παντού. Ρίξε το μείγμα στην φόρμα που έχεις βουτυρώσει.
  • Ψήσε στον φούρνο για 60-65 λεπτά, μέχρι να μπορείς να βάλεις μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ψωμιού μπανάνας και όταν την βγάζεις να είναι καθαρή. Άσε το ψωμί να κρυώσει για 10 και βγάλ’ το από την φόρμα.

Tip

Κάθε φέτα έχει 229 θερμίδες.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164