Μία δροσερή και χορταστική συνταγή που μπορείς να απολαύσεις και το μεσημέρι, αλλά και το απόγευμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι ειδικό για ριζότο
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 3 κουτ. της σούπας αρακά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι.
- Μόλις το κρεμμύδι πάρει το χρώμα που θέλεις, ρίξε τα υπόλοιπα λαχανικά, τα οποία πρώτα έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 -4 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις καλά. Όσο ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέτεις σιγά – σιγά το ζωμό λαχανικών.
- Δώσε έμφαση στον τρόπο που ρίχνεις το ζωμό: ένα φλιτζάνι την φορά, προκειμένου το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά του.
- Σβήνεις την κατσαρόλα και αφήνεις το ριζότο μέσα, για να τραβήξει τα υγρά του.
- Απολαμβάνεις με λίγο δροσερό γιαούρτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ