Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και ένα από τα ωραιότερα πιάτα για το οικογενειακό τραπέζι είναι το ριζότο με μύδια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 1 κ. μύδια
- 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 4 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 φλ. λευκό κρασί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 λίτρο ζεστό νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις σχολαστικά τα μύδια και τα καθαρίζεις πετώντας τη μικρή φούντα που προεξέχει
- Τα ξεπλένεις για ώρα με άφθονο νερό και πετάς όσα είναι ανοιχτά
- Ρίχνεις σε μα κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 3 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις το μαϊντανό και τις 2 σκελίδες σκόρδου, ανακατεύεις καλά και σβήνεις με το 1 φλιτζάνι κρασί
- Μόλις πάρει βράση προσθέτεις τα μύδια, σκεπάζεις την κατσαρόλα και τα αφήνεις να βράσουν για 4 περίπου λεπτά
- Ελέγχεις αν έχουν ανοίξει και τα αφαιρείς από τη φωτιά
- Σουρώνεις το ζωμό και τον κρατάς στην άκρη
- Σε μια καθαρή κατσαρόλα ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το υπόλοιπο κρεμμύδι και σκόρδο για 3 λεπτά
- Προσθέτεις το ρύζι, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά και σβήνεις με το υπόλοιπο κρασί
- Μόλις εξατμιστεί ρίχνεις μια κουτάλα ζωμό από τα μύδια και το αφήνεις να βράσει μέχρι να απορροφηθεί
- Προσθέτεις μία ακόμη κουτάλα ζωμό και περιμένεις να απορροφηθεί
- Συνεχίζεις την ίδια διαδικασία με όλο το ζωμό
- Λίγο πριν αφαιρέσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτεις το ξύσμα λεμονιού, βούτυρο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλάτι
- Ανακατεύεις καλά και ρίχνεις τα μύδια
- Σερβίρεις ρίχνοντας πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ